• Eenvoudig betalen via iDeal
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Producten op maat mogelijk
Home Blog Feest Verjaardagthema: Mike & Molly
 Image

Op 15 oktober was het hier weer feest! Lyvana werd 2 jaar en ik kon weer even uitpakken qua creativiteit. Dit jaar werd het thema van de verjaardag ‘Mike & Molly’, de lieve ondeugende schaapjes van Fien en Teun. Naast dat Lyvana altijd enthousiast wordt van deze wollige diertjes, zowel op de filmpjes als in de parken van Fien en Teun, vond ik zelf de themakleuren wel erg fijn. Nu is uiteindelijk het overgrote deel gewoon neutraal en wit gebleven, maar voor de regenboogjes die ik maakte was de kleurcombinatie erg leuk.

Regenboogjes zijn namelijk nog steeds favoriet om te maken en dus maakte ik er een paar om mee te geven bij de traktatie bij Lyvana’s gastouder vriendinnetjes. Daarnaast maakte ik daar ook een slinger van als extraatje dat de witte kleur ook echt een zachte woltextuur heeft. Tot slot had ik het idee om er weer een taarttopper van te maken, maar dat plan veranderde uiteindelijk toch en dus stond het grote regenboogje erbij als decoratie. Ik maakte voor de taart namelijk een heerlijke citroen-maanzaad taart en gebruikte droogbloemen en pampas voor het boerderij effect. Als taarttopper gebruikte ik een uitgeknipte versie van Mike en Molly en plaatste er hekjes op die ik maakte van ijsstokjes.

Die hekjes maakte ik ook voor een hek rondom de groentetuin waarin ik de gezonde hapjes legde met een dip van heksenkaas in een uitgeholde paprika. Een leuk idee dat ik tegenkwam op, uiteraard, Pinterest.

Het volgende idee kwam ook van Pinterest alleen was het voorbeeld een ander bekend schaap. Als traktatie gingen popcorn en maiswafels namelijk goed door als wollig vachtje van de schaapjes en met een uitgeknipt hoofdje erop, leken ze net echt! Leuk om weg te geven. Die hoofdjes kwamen ook op een prikker in zelfgebakken muffins met als idee dat de kinderen er dan zelf veel slagroom erop konden spuiten, zodat het een mooi schapenvachtje werd. Tot slot gebruikte ik een beetje hooi om onder de spullen op de tafel te leggen voor de boerderijsfeer.

Wat vind je ervan? En wat voor ideeën heb jij nog voor dit thema?