• Eenvoudig betalen via iDeal
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Producten op maat mogelijk
Home Blog Tips Welke plant past er in mijn plantenhanger?
 Image

 

 

 

 

Dé ideale plek voor je plantenhanger

Is het een trend? Nee, de plantenhanger blijkt een blijvend succes te zijn! Inspiratie genoeg op Instagram en Pinterest maar waar in huis komt deze woondecoratie bij jou nou écht tot zijn recht? Bedenk vooraf goed welk doel je wilt bereiken, dit kan variëren van het opvullen van een kale hoek in huis tot het creëren van een boho look door middel van macramé. In beide voorbeelden is een plantenhanger een slimme oplossing. Voor een echte boho look is het aan te raden om drie plantenhangers te clusteren, heb je een kleine ruimte en ben je bang dat drie hangers teveel is van het goede? No worries! Ik maak de plantenhangers voor je op maat en kijk graag met je mee zodat je precies het juiste effect bereikt.

Welke planten passen in een plantenhanger?

Dus een cluster van drie plantenhangers is het advies, leuk maar welke planten zijn geschikt voor zo’n hangsysteem? Dit zijn er gelukkig meer dan je denkt, dus combineer er lustig op los voor een extra speels effect.

Mijn top 5 planten voor in een plantenhanger:

  1. 1. Senecio, ook wel de erwtenplant genoemd. Een leuke eigenwijze plant die je herkent aan de vele bolletjes. Deze plant laat zijn takken mooi naar beneden vallen. Voeg in een cluster van drie hangers minimaal één plant toe waarvan de takken naar beneden hangen voor een échte boho look. Niet zo goed in planten onderhouden? Er zijn van deze plant ook een hoop mooie neppe varianten.
  2. 2. De blauwvaren, een allemansvriend want hij kan lang zonder water. De blauw grijze tint zorgt voor een leuk contrast.
  3. 3. Het Chinees Lantaarnplantje, mijn favoriet! Makkelijk te onderhouden en groeit hard. Daarnaast geven de hartvormige blaadjes een romantisch sfeertje aan de plant.
  4. 4. Spaans mos, een luchtplantje wat geen water nodig heeft! Makkelijk in onderhoud dus en het plantje heeft een mooi watervaleffect, waardoor het een ideaal plantje is om een kale muur mee op te fleuren.
  5. 5. De zaagcactus, super leuk voor in een plantenhanger omdat de bladeren zowel naar boven als beneden groeien. Anders dan de naam doet vermoeden heeft de plant mooie ronde (niet prikkende) vormen.

Dat is mijn top 5, maar kijk vooral ook naar jouw favoriete planten! Er zijn heel veel verschillende soorten en er is altijd wel iets wat bij je past. Misschien houd je meer van planten met bloemen of ben je op zoek naar een plant die heel makkelijk te onderhouden is. Er is enorm veel keus. Het belangrijkste bij het kiezen van de juiste hangplant, is het bekijken van de eigenschappen van de plant. De plek waar je de plant wilt hangen, bepaalt namelijk al voor een groot deel wat voor plant je nodig hebt. Hangt de plant in het donker of in het licht? Is het een vochtige plek of een droge plek? Kun je er makkelijk bij om de plant water te geven of niet? Allemaal vragen die je kunt stellen voor je overgaat tot de juiste keuze van de plant. Ik ben benieuwd wat jouw favoriete hangplant gaat zijn!