• Eenvoudig betalen via iDeal
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Producten op maat mogelijk
Home Blog Tips Kies je de juiste macramé wandhanger met deze tips!
 Image

 

 

 

Heb jij een mooie muur waar je graag nog wat decoratie aan zou ophangen? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een mooie foto of schilderij, maar je kunt ook kiezen voor een mooie wandhanger, bijvoorbeeld van macramé. Als je op internet gaat zoeken, zie je misschien al snel door de vele verschillende knopen de wandhanger niet meer. Daarom heb ik een handig overzicht met tips gemaakt, zodat jij de juiste wandhanger kunt kiezen die perfect bij jou past!

  1. Bepaal eerste de geschatte grootte van de gewenste wandhanger. Komt je hanger boven de bank? Boven je bed? Misschien bedekt hij wel een groot stuk muur van boven naar beneden, maar het kan ook zijn dat je een klein muurtje wilt opvullen of juist een muur waar meer wanddecoratie aan hangt. Hoe dan ook, bekijk eens goed hoe lang en hoe breed hij moet worden. Belangrijk is dat er voldoende witruimte omheen zit, zodat je de muurhanger goed kunt ophangen en er nog een stukje muur zichtbaar is. Gebruik eventueel wat schilderstape om het oppervlak af te plakken, zodat je met je inlevingsvermogen al een goede voorstelling kunt maken van het resultaat. Let hierbij ook op de omgeving. Als je een hele muur ermee wilt bedekken, kan dat misschien te druk worden voor de ruimte, maar heb je een minimalistisch interieur, dan kan dat juist weer mooi zijn.
  2. Bepaal de kleur van je wandkleed. Bekijk hiervoor eens goed naar de ruimte waar je wanddecoratie moet komen. Wat voor kleur muur is het? Wat zijn de kleuren van je accessoires? Hoe valt het licht? Hierbij is ook van belang om naar de grootte van je wandhanger te kijken. Een kleine wandhanger mag namelijk best een opvallende of donkere kleur hebben, zodat hij wel opvalt. Maar bedek je er een groot stuk muur mee, dan kun je misschien beter niet voor een hele donkere kleur kiezen, omdat het je ruimte meteen een stuk donkerder maakt. Kies ook niet voor een echte witte of bijna witte tint, want dit kan al snel ‘vloeken’ met andere witte tinten in je interieur. Een veel gebruikte kleur is ecru op gekleurde muren en aardetinten qua kleur op witte muren.
  3. Bepaal de vorm van je wandhanger. Voor deze stap mag je eindelijk echt op zoek gaan naar inspiratie! Pinterest staat boordevol inspiratie als je zoekt op ‘macramé wandhanger’. Je hoeft hierbij nog niet direct op zoek naar het patroon, maar wel naar de vorm. Zo zijn de meeste wandkleden onderaan geknipt in een ‘u’ of ‘v’ vorm, maar als je een breed wandkleed wilt (afhankelijk van je gekozen vorm bij stap 1), dan is bijvoorbeeld een ‘uUu’ vorm ook heel mooi. Gaat het om een wandhanger van boven tot beneden, dan kun je misschien beter voor een recht afgeknipte onderkant gaan.
  • Eindelijk je favoriete patroon bepalen! Voordat je begon met dit stappenplan, heb je waarschijnlijk al een hoop inspiratie opgedaan. En alhoewel er niet heel veel verschillende basisknopen bestaan, kunnen er met die basisknopen al oneindig veel variaties aan patronen gecreëerd worden. Uiteraard spelen ook bij deze keuze de vorm en de afmeting een rol. Wanneer je een wandkleed wilt in de ‘v’ vorm, heb je andere mogelijkheden dan wanneer de vorm vierkant of rechthoekig is. Een andere afweging die je moet maken op basis van je vorm en grootte van de wandhanger is hoe druk je het patroon wilt hebben. Dit kan namelijk invloed hebben op de balans in je interieur. Is het bijvoorbeeld een grote, lege wand en wordt dit de centerpiece in je interieur, dan mag je muurhanger gerust een wat drukker patroon hebben met meer verschillende knopen en patronen bij elkaar. Is je wandhanger wat kleiner of is het bijvoorbeeld onderdeel van meer muurdecoratie, dan komt een rustiger patroon meer tot zijn recht. Hierbij zie je vaak dat er meer ‘leeg’ draad zichtbaar is zonder knopen.


Tot slot is het natuurlijk helemaal jou waar jouw voorkeur naar uitgaat, maar heb je toch nog wat hulp nodig of kun je niet vinden waar je naar zoekt? Stuur mij gerust vrijblijvend een berichtje met je ideeën. Ik maak jouw macramé wandhanger graag op maat, zodat je sowieso een uniek item aan de muur hebt!